Tynninharjun oma tanssipaikka Tanhuhovi on myyty

Vanhan Tanhuhovin ”hautajaiset” eli viimeiset tanssit lauantaina 29.4.2023

Lohjan Tanhuhovi on monipuolinen viihdekeskus ja ravintola, joka sijaitsee Lohjalla, Uudenmaan maakunnassa. Tanhuhovi on ollut toiminnassa jo yli 50 vuotta ja se on kerännyt suuren ja uskollisen asiakaskunnan ympäri Etelä-Suomen aluetta.

Yhdeksän vuotta Tanhuhovissa tansseja ja kirppistä isännöinyt Kjell Ahlfors on myynyt tilat, ja viimeiset tanssit pidetään lauantaina 29.4.

Monelle lohjalaiselle Tanhuhovi on edustanut eri asioita menneiden vuosikymmenten aikana. Se on ollut viihdekeskuksena, tanssipaikkana, discona ja myyntipaikkana kirpputoritavaralle, ja nyt on tullut aika Tanhuhovin tulevaisuuden seuraavalle luvulle nykyhetken toiminnan päättyessä nyt huhtikuussa.

Tanhuhovin vetäjänä viimeiset yhdeksän vuotta toiminut yrittäjä Kjell Ahlfors haluaa kiittää kaikkia Tanhuhovilla käyneitä tanssijoita ja muita asiakkaita, mutta toteaa samalla kaihoisasti, että nyt on aika vetää hetki henkeä ja miettiä tulevaa.

– Nyt on varmasti hetken outo tunne, kun tietää, että viimeiset tanssit ovat lauantaina 29.4. kun Sami Rosholm & Casanova tulee laittamaan tanssiväen liikkeelle. Vielä tässä on joka lauantai ennen sitäkin tanssit, mutta nuo 29.4. tanssi ovat sitten ne ”Tanhuhovin hautajaiset”, miettii Ahlfors.

Ahlfors ehti kysellä tanssialan ihmisiltä useasti vuosien varrella mahdollisuuksia tulla Tanhuhoville tekemään laajempaa tanssitoimintaa, tanssikursseja ja vastaavia Tanhuhovilla onkin nähty, mutta laajempaa ja jatkuvampaa tanssiin liittyvää palvelua ei Tanhuhoville saatu kotiutettua.

Näiden yhdeksän vuoden aikana Tanhuhovin esiintymislavalla on nähnyt monet Suomen tanssimusiikin ykkösnimistä, ja välillä on nähty myös rokkia ja muita tapahtumia.

– Olimme saaneet Tanhuhovin hyvään kasvuvauhtiin ennen koronaa ja tansseissa kävi satoja tanssijoita, mutta sitten tuli korona, joka käytännössä pysäytti kaiken. Eikä koronan jälkeenkään tanssit ole palanneet lähellekään sitä ennen koronan tasoa, kertoo Ahlfors.

Viimeiset tanssit lauantaina 29.4.

Viimeisenä tanssilauantaina tanssittajaksi tulee varma tanssiorkesteri Sami Rosholm & Casanova. Näin vuonna 1967 avattu tanssipaikka sulkee 29.4. jälkeen ovensa tällä kertaa. Mitä tulevaisuus tuo Tanhuhoville jää nähtäväksi.

Harrastuksena lavatanssit

Lavatanssit ovat suosittu harrastus Suomessa, ja niitä harrastaa vuosittain tuhansia suomalaisia eri ikäryhmistä ja taustoista. Lavatanssit ovat hyvä tapa pitää kuntoa yllä ja samalla nauttia tanssimisesta ja musiikista yhdessä muiden kanssa.

Lavatansseissa on monia erilaisia tanssilajeja, kuten valssi, humppa, jenkka, foxtrot ja tango, joita voi harjoitella ja kehittää taitoaan. Lavatanssit ovatkin erinomainen paikka oppia uusia tanssilajeja ja kehittää jo olemassa olevaa taitoa.

Lavatansseissa on yleensä rento ja ystävällinen ilmapiiri, ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja solmia uusia ystävyyssuhteita. Monet lavatanssit ovat myös avoimia kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille, joten ne ovat hyvä paikka aloittaa uusi harrastus tai kehittää jo olemassa olevaa taitoa.

Lavatanssien harrastaminen edellyttää tiettyä peruskuntoa, mutta samalla se myös kehittää lihaskuntoa ja kestävyyttä. Lisäksi tanssiminen voi auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä.

Lavatanssien harrastaminen ei vaadi erityistä varustelua, mutta hyvät tanssikengät ovat suositeltavat. Monilla lavatansseilla on myös tarjolla tanssikursseja, joilla voi oppia uusia taitoja ja kehittää omaa tanssitaitoaan.

Lavatanssit ovat siis monipuolinen harrastus, joka tarjoaa liikuntaa, musiikkia, yhteisöllisyyttä ja uusia elämyksiä. Ne ovatkin suosittu harrastus ympäri Suomen, ja niihin kannattaa tutustua, jos haluaa löytää uuden ja mielekkään harrastuksen.